Obvestilo o izlitju vode na OŠ Ledina

14.8.2018
Spoštovani starši,

počitniški dnevi se počasi iztekajo. Pred vašimi otroki je novo šolsko leto, novi izzivi in tudi šolske obveznosti. Verjamemo, da so počitnice preživeli lepo in si nabrali novih moči za uspešen začetek.

Na naši šoli se je prav v času počitnic zgodil neprijeten dogodek, s katerim bi vas radi seznanili. V nedeljo, 8. 7. 2018, je na šoli popustil ventil na hidrantu v drugem nadstropju, iz katerega je izteklo okvirno 300 m³ vode. Le-ta je poplavila več učilnic, voda pa je pritekla vse do pritličja in povzročila precejšnjo škodo.

Zaradi prevelike vlage več tednov sanacija ni bila mogoča. Potekalo je le intenzivno izsuševanje prostorov. Sedaj v nekaterih učilnicah že potekajo dela (brušenje parketov, sanacija ometov, popravilo oz. zamenjava pohištva in opreme).

Voda je največjo škodo povzročila v knjižnici in gospodinjski učilnici, zato bosta ta prostora prenovljena v celoti. Prenova teh dveh prostorov bo trajala tudi še septembra in oktobra, zato bomo pouk izvajali v drugih prostorih. Najbolj je prizadeta knjižnica, poškodovanih ali uničenih je več tisoč knjig. Celotno knjižnico smo začasno preselili v srednjo telovadnico, da bi preprečili nadaljnjo škodo oz. širitev plesni po knjigah.

Ostale učilnice in hodniki bodo 3. septembra 2018 pripravljeni, tako da bomo lahko nemoteno začeli s poukom.

Želim vam lep preostanek poletja, vašim otrokom pa prijetne počitnice.

Marija Valenčak
ravnateljica