Obvestilo za prvi šolski dan v šolskem letu 2018/19

31.8.2018
Dragi učenci in učenke,

počitnice se iztekajo in približuje se začetek novega šolskega leta. Prepričani smo, da ste preživeli čudovite počitnice, doživeli veliko nepozabnih trenutkov in si nabrali ogromno energije. V novo šolsko leto bomo skupaj vstopili v ponedeljek, 3. septembra 2018.

Ta dan pa bo pravi praznik za prvošolce. Učiteljice jih bodo ob 10.00 pričakale v veliki telovadnici, kjer bodo ob kulturnem programu skupaj naredili prve korake v svet novega šolskega življenja. S seboj bodo prvošolci pripeljali mamico, očka ali pa kar oba, šolsko torbo pa bodo pustili še doma.

Za učence od 2. do 4. razreda je organizirano jutranje varstvo od 6.00 dalje v učilnici št. 6/P. Ostali učenci se ob 8.15 zberete v matičnih učilnicah. Pričakujejo vas vaši razredniki, s katerimi boste preživeli prvi dve šolski uri. V drugi šolski uri se vam bo pridružil še sorazrednik.

Učenci od 2. do 6. razreda boste imeli štiri učne ure pouk po posebnem urniku, učenci 7. in 9. razreda pa boste imeli pet ur.

Učenci 8. razreda bodo 3. septembra 2018 odšli v šolo v naravi v Bohinj. Zbor je na Taboru, in sicer ob 8.15.

Učenci, ki ste se vpisali v podaljšano bivanje, boste s svojimi učiteljicami podaljšanega bivanja urejali svoje učne kotičke in v igri spoznavali nove prijatelje.

Vsa prehrana je urejena že za prvi šolski dan. Dopoldanska malica je organizirana za vse učence, kosilo in popoldanska malica ob 16.00 pa bosta na voljo vsem, ki ste se v juniju na ta obroka prijavili.

V torbi naj bodo ob zvezkih, svinčnikih in beležki tudi copati.

Med letošnjimi počitnicami na naši šoli potekajo številna dela, ki pa zaradi objektivnih vzrokov ne bodo v celoti zaključena do 3. septembra 2018. V mesecu septembru bo šolska knjižnica delovala samo za izposojo učbenikov, tako učencem kot učiteljem, po predhodnem dogovoru. Učbenike in delovne zvezke bodo prejeli vsi bodoči prvošolci, ostali učenci pa samo še manjkajoče učbenike, saj so večino le-teh prejeli že v juniju 2018.

Urnik prvega šolskega dnenovo

Učitelji in vsi ostali delavci šole se veselimo ponovnega srečanja z vami. V veselem pričakovanju prvega šolskega dne vas lepo pozdravljamo.

Katarina Rigler Šilc, pomočnica ravnateljice