Udeležba naših učenk na 39. mednarodnem filmskem festivalu za mlado občinstvo Ciné Jeune de l'Aisne

8.4.2021
Festival se sicer odvija v francoskem mestu Laon, letos pa je zaradi epidemije vse potekalo po spletu. Predstavilo se je 40 kratkih filmov, ocenjevalo jih je sedem različnih žirij: ena strokovna žirija, pet žirij od vrtca do srednje šole in ena mednarodna žirija mladih.
 
Ledinski devetošolki, Zara Čater in Iza Napotnik, sta bili del mednarodne žirije (Francija, Slovenija, Nemčija) mladih, ki je ocenjevala 17 kratkih filmov za starostno skupino 11+ in 13+.
 
Srečanje je potekalo od torka, 6. 4. 2021, do četrtka, 8. 4. 2021, v francoskem in angleškem jeziku. Naporna, a čudovita in nepozabna izkušnja.

Nives Syed Mihelič, vodja projekta OŠ Ledina

Na festivalu Cine-Jeune sem zelo uživala. To je bil zame tudi prvi pravi stik s francoskim jezikom, kar je bilo na začetku tudi naporno. Zelo rada gledam filme, zato sem tudi zelo uživala, ko sem lahko dva dni zapored počela le to. Filme sem gledala tudi precej drugače in bolj podrobno kot ponavadi, ker sem morala sproti razmišljati o stvareh, ki so mi všeč oz. mi niso. Včasih je to bilo zelo težko, saj kdaj sploh ne najdeš utemeljenega razloga, zakaj ti je film všeč, ampak ti preprosto je. Zelo sem vesela, da sem bila lahko del tega in upam, da bom tudi v prihodnosti dobila kakšno podobno priložnost.

Zara Čater, 9. a