Sodelovanje OŠ Ledina na Zmajevem karnevalu

7.2.2012
Obveščamo Vas, da bo naša šola sodelovala na Zmajevem karnevalu, ki se bo odvijal v soboto, 18. februarja 2012. Projekt Zmajev karneval se je pričel snovati na pobudo MOL (Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje), Osnovne šole Trnovo, Zavoda za turizem Ljubljana ter Lutkovnega gledališča Ljubljana z namenom:

- oživiti idejo pustnega karnevala v Ljubljani;
- aktivno vključiti otroke v utrip našega mesta;
- povezati izobraževalne ustanove v skupnem projektu in se družiti;
- razširiti in poglobiti znanje na izbrano tematiko;
- razvijati ustvarjalnost, domišljijo in ročne spretnosti;
- ustvariti maske, ki bodo ročno delo naših otrok in ne kupljene
v trgovinah.

Tema letošnjega Zmajevega karnevala je »VSE, KAR LETI«. Učenci sodelujočih šol pod vodstvom svojih učiteljev mentorjev izdelujejo maske na izbrano temo. Na naši šoli so učenci na likovnih delavnicah, pod mentorstvom gospe Barbare Tacar, izdelali RAJSKE PTICE. 

Zmajev karneval bo organiziran na pustno soboto, 18. 2. 2012, in se bo pričel ob 10. uri. Zbirališče skupin bo na Bregu pred gostilno Vitez od 10.00 do 10.30. Skupine se bodo formirale v kolono po dodeljenemu vrstnem redu. Točno ob 11.00 se bo karneval začel. Trasa bo potekala od Dvornega trga preko Čevljarskega mostu, Magistrat, Stritarjeva ulica, Prešernov trg, Wolfova ulica in končna postaja Kongresni trg. Vsaka skupina bo predstavljena na treh prizoriščih: Dvorni trg, Magistrat in Kongresni trg. Po končanem nastopu na Kongresnem trgu, se bodo skupine vračale po Gosposki ulici čez Dvorni trg na Breg. Prireditev bo trajala okvirno 2 uri.

Na pustno soboto se bomo srečali pred šolo ob 9.30, se oblekli v pustne maske in se skupaj odpravili na karneval. Lahko se nam pridružite v maskah ali kot gledalci.

Ker je omenjena sobota tudi prvi dan zimskih počitnic za učence osnovnih šol, se vsi učenci žal ne bodo mogli udeležiti pustnega karnevala. Vseeno si želimo, da bi se tisti učenci, ki bodo na ta dan doma, v čim večjem številu udeležili Zmajevega karnevala ter na ta način oživeli pustni karneval v Ljubljani.

Želeč si, da bi učitelji in starši skupaj vzpodbudili otroke k ustvarjalnemu oblikovanju pustnih mask in sodelovanju na Zmajevem karnevalu v čim večjem številu, Vas lepo pozdravljam.


Marija Valenčak, ravnateljica OŠ Ledina