Predavanje za starše

16.4.2012
Spoštovani starši! Vabimo Vas na predavanje Zasvojenost z računalnikom in internetom, ki bo v torek, 17. aprila 2012, ob 18.00 uri v učilnici št. 51 (3. nadstropje). Okvirna dolžina predavanja je 45−60 min, predavala bo Lucija Vidmar, diplomirana psihologinja, strokovnjakinja za zasvojenost z računalnikom in spletno nasilje.

Kratka vsebina predavanja:
Samo po sebi se zastavlja vprašanje, kako spremenjena fizično-socialna realnost vpliva na oblikovanje otrokove oz. mladostnikove osebnosti. Ali tehnološki pripomočki, kot so npr. mobilni telefon, računalnik, televizija in z njimi povezane aktivnosti, ki so od samega začetka del otrokove realnosti, lahko pripomorejo k zdravemu osebnostnemu razvoju otroka ali pa lahko v nekaterih vidikih celo negativno vplivajo na oblikovanje njegove osebnosti? Dileme in strahovi staršev in drugih odraslih (vzgojiteljev, učiteljev …) so razumljivi in do neke mere gotovo tudi upravičeni, vendar ne moremo mimo dejstva, da koraka nazaj ne moremo narediti, četudi bi ga želeli. Mobilni telefon, računalnik, internet in z njim povezane možnosti ter številni drugi tehnični pripomočki in tehnološke novosti so postali del vsakdana.

Pri ohranjanju otrokovega zdravja pa lahko zelo veliko naredite dobro osveščeni starši, zato bomo na predavanju skušali odgovoriti na nekatera vprašanja in pojasniti naslednje: 
-         Oblike nekemičnih zasvojenosti
  -        Kdaj govorimo o prekomerni uporabi računalnik in interneta?
 -         Lahko to postane zasvojenost?
 -         Simptomi zasvojenosti od računalnika in interneta
 -         Ali je zasvojenost z internetom in računalnikom nevarna?
 -         Vrste internetne zasvojenosti
  -        Predlogi za nadziranje uporabe računalnika in interneta
 -         Kam se obrniti po pomoč, ko uporabnik prestopi mejo zmerne uporabe   računalnika in interneta?

 Vljudno vabljeni!

Vodstvo šole