Sodelovanje OŠ Ledina na Zmajevem karnevalu

5.2.2013
Obveščamo Vas, da bo naša šola sodelovala na Zmajevem karnevalu, ki se bo odvijal v soboto, 9. februarja 2013. Pobudo zanj so dali MOL (Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje), Osnovna šola Trnovo, Zavod za turizem Ljubljana ter Lutkovno gledališče Ljubljana.  

Želeli so:
- oživiti idejo pustnega karnevala v Ljubljani;
- aktivno vključiti otroke v utrip našega mesta;
- povezati izobraževalne ustanove v skupnem projektu in se družiti;
- razširiti in poglobiti znanje na izbrano tematiko;
- razvijati ustvarjalnost, domišljijo in ročne spretnosti;
- ustvariti maske, ki bodo ročno delo naših otrok in ne kupljene v trgovinah.

Tema letošnjega Zmajevega karnevala je »okroglo«. Učenci sodelujočih šol pod vodstvom svojih učiteljev − mentorjev  izdelujejo maske na izbrano temo. Na naši šoli so potekale likovne delavnice, na katerih so učenci skupaj s starši pod mentorstvom učiteljic Barbare Tacar, Natalije Rožnik, Monike Krošelj, Marjete Žorž, Tatjane Klančar in Tine Žvab izdelali PODOBE VESOLJA.

Zmajev karneval bo organiziran na pustno soboto, 9. 2. 2013, in se bo pričel ob 11. uri. Zbirališče skupin bo na Bregu ob 10.45. Točno ob 11.00 se bo karneval začel. Povorka bo krenila z Brega (Novi trg) čez Čevljarski most, nato po Prečni ulici na Mestni trg in po Stritarjevi ulici čez Tromostovje na Prešernov trg ter od tam na Kongresni trg.

Na pustno soboto se bomo srečali pred šolo ob 10.00, oblekli se bomo v pustne maske in se skupaj odpravili na karneval. Lahko se nam pridružite v maskah ali kot gledalci. Želimo si, da bi se tisti učenci, ki bodo na ta dan doma, v čim večjem številu udeležili Zmajevega karnevala ter na ta način oživili pustni karneval v Ljubljani.

Želeč si, da bi učitelji in starši skupaj vzpodbudili otroke k ustvarjalnemu oblikovanju pustnih mask in sodelovanju na Zmajevem karnevalu,

Vas lepo pozdravljam.
Marija Valenčak, ravnateljica OŠ Ledina

Članek Mestne občine Ljubljana