Ledinska kuhinja – nepozabna prireditev na zadnji šolski dan

15.6.2016

Ob koncu šolskega leta je navada, da se učitelji skupaj z učenci poslovimo od šolskega leta in si zaželimo prijetne ter brezskrbne počitnice. V ta namen s pomočjo učencev vsako leto organiziramo različne dogodke, katerih glavni namen je medsebojno druženje, v katerem prevladujejo smeh, zabava in sproščenost.

Letošnja prireditev bo drugačna. Odločili smo se, da organiziramo prireditev, v kateri bodo lahko učenci pokazali vse svoje kuharske sposobnosti. Zato bomo v petek, 24. 6. 2016, srednjo telovadnico s pomočjo kulis, koncertnih zaves in studijskih luči spremenili v prizorišče, na katerem bodo blesteli učenci OŠ Ledina. Med seboj se bodo pomerili učenci šestih, sedmih in osmih razredov, zmagovalna skupina pa bo prejela nagrado v obliki kosila za štiri osebe v priznani slovenski restavraciji Soba 102, katere solastnik je Jan Plestenjak.

K sodelovanju smo povabili tudi priznane mojstre slovenske kulinarike, ki bodo v vlogi komisije ocenjevali kulinarične mojstrovine učencev. Na naše povabilo sta se že odzvala Luka Korenčič in Tjaša Koren – oba udeleženca uspešnega kuharskega dvoboja Master Chef Slovenija. Vsekakor gre za enkratno prireditev, katere vonj se bo širil po celi šoli. Če bomo vrata odprli dovolj široko, pa bo zadišalo tudi po spletu, saj pripravljamo neposredni prenos na YouTube.

Lorin Möscha, vodja prireditve