Unescov projekt Modri stol ali Nekdo misli nate

10.6.2019

V ponedeljek, 10. 6. 2019, se je pet petošolcev odpravilo na Pediatrično kliniko v spremstvu učiteljice Tanje Šercer. Namen obiska je bil skupaj z otroki na bolnišničnem oddelku obeležiti Unescov projekt Modri stol ali Nekdo misli nate.

Gospa Andreja Gumilar, ki na kliniki poučuje zgodovino in geografijo, nas je lepo sprejela. Sprehodili smo se po hodniku oddelka za otroško kirurgijo. Naša končna postaja je bila majhna učilnica, kjer smo spoznali dečka in deklico, ki sta trenutno na zdravljenju. Deček je ravno prestal zahtevno srčno operacijo, deklica pa je na smučanju utrpela težje poškodbe. Čeprav se trenutno soočata z zahtevnim okrevanjem, sta se bila pripravljena za kratek čas pridružiti naši veseli druščini. Pogovarjali smo se o pomenu prijateljstva. Naša razmišljanja in ideje  smo strnili v dve misli, ki smo ju z rumenimi črkami zapisali na dva modra stola. En stol bo krasil hodnike Pediatrične klinike, drugega pa lahko v jeseni poiščete na enem izmed ledinskih hodnikov. 

V bližajočih počitnicah vam želimo čim več lepih in brezskrbnih trenutkov s svojimi najbližjimi. Mogoče pa sklenete tudi kakšno novo prijateljstvo.  

Tanja Šercer, učiteljica angleščine