Obvestilo za prvi dan v šolskem letu 2020/21

28.8.2020
Dragi učenci in učenke,

počitnice se iztekajo, prepričani smo, da ste doživeli veliko nepozabnih trenutkov in si nabrali ogromno energije. V novo šolsko leto bomo skupaj vstopili v torek, 1. septembra 2020.
To leto se bo za vse nas začelo drugače. Upoštevati bomo morali vse ukrepe, da bomo lahko zagotovili varno okolje. Poskrbeli bomo za varnostno razdaljo in si dosledno umivali roke. Z natančnimi navodili, kako varno bivati v šoli, vas bodo že 1. šolski dan seznanili razredniki. Za vse učence velja, da bo pouk potekal v matičnih učilnicah, pa tudi med odmori bo potrebno ostati v razredu. Uporablja se le stranski vhod z igrišča. Na vhodu vas bo pričakal dežurni učitelj.

Ta dan pa bo pravi praznik za prvošolce. Sprejem bo ob 10.00  v srednji telovadnici.

Prvošolci bodo s seboj pripeljali mamico ali očka, šolsko torbo pa bodo pustili še doma. Starše prvošolčkov tokrat izjemoma naprošamo, da s seboj ne pripeljejo bratcev ali sestric ter dedkov ali babic.

Za učence od 2. do 4. razreda je organizirano jutranje varstvo od 6.00 dalje. Ostali učenci se ob 8.00 zberete na šolskem igrišču, kjer vas bodo pričakali vaši razredniki in vas popeljali v učilnice. Skupaj boste preživeli prvi dve šolski uri. V drugi šolski uri se vam bo pridružil še sorazrednik.

Učenci od 2. do 7. razreda boste imeli štiri učne ure pouk po posebnem urniku, učenci 8. in 9. razreda pa boste imeli pet ur.

Učenci, ki ste se vpisali v podaljšano bivanje, boste s svojimi učiteljicami podaljšanega bivanja urejali svoje učne kotičke in v igri spoznavali nove prijatelje.

Vsa prehrana je urejena že za prvi šolski dan. Dopoldanska malica je organizirana za vse učence. Prav tako gredo na prvi šolski dan na kosilo vsi učenci 1. triade, ostali (od 4. do 9. razreda) pa le, če so na kosilo naročeni. Tudi popoldanska malica ob 16.00 bo na voljo vsem, ki ste se na ta obrok prijavili.

V torbi naj bodo ob zvezkih, svinčnikih in beležki tudi copati.

Učitelji in vsi ostali delavci šole se veselimo ponovnega srečanja z vami. V veselem pričakovanju prvega šolskega dne vas lepo pozdravljamo.

Urnik prvega šolskega dne bomo objavili v petek, 28. avgusta 2020.

Katarina Rigler Šilc, pomočnica ravnateljice