Prvi teden v januarju se nadaljuje pouk na daljavo

31.12.2020
S strani MIZŠ smo prejeli obvestilo, da je Vlada Republike Slovenije v sredo, 30. 12. 2020, v poznih večernih urah zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. Do 4. 1. 2021 je podaljšala trenutno veljavni odlok in sprejela novega, ki bo začel veljati 5. 1. 2021, po katerem bodo šole izvajale izobraževanje na daljavo tudi v tednu od 4. 1. 2021 do 8. 1. 2021.

Novi odlok odpira zgolj OŠPP (osnovne šole s prilagojenim programom) in zavode za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami, ki svojo dejavnost v celoti vračajo v šole 5. 1. 2021.

V naslednjem tednu bo Vlada RS glede delovanja vzgojno-izobraževalnih zavodov in vračanja otrok v vrtce in šole na podlagi tedanje epidemiološke situacije sprejela nov odlok, o čemer vas bomo obvestili.

Vrtci v naslednjem tednu še naprej delujejo v zmanjšanem obsegu in zagotavljajo program za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način (kakor po sedaj veljavnem odloku). Odločitev o delovanju vrtca v zmanjšanem obsegu sprejme župan občine, na območju katere vrtec izvaja dejavnost.

Želim vam lep podaljšan praznični vikend.

Marija Valenčak
ravnateljica