Izid pesniške zbirke Vsako prijateljstvo je pesem

21.4.2011
Z velikim veseljem sporočamo, da je OŠ Ledina v nacionalnem Unesco ASPnet projektu Dobre vesti iz naše šole in našega mesta, ki ga vodi naša bivša ravnateljica gospa Ljubica Kosmač, izdala knjigo, na katero smo zelo ponosni. To je pesniška zbirka Vsako prijateljstvo je pesem, v kateri so izbrane pesmi 10 šol (9 iz Slovenije in 1 z Madžarske), ki sodelujejo v projektu in ki so pesnile na temo prijateljstva, ljubezni in sreče. V knjigi je tudi 10 dobrih vesti in 10 sms sporočil prijatelju.

Pesniško zbirko Vsako prijateljstvo je pesem smo predstavili 21.4.2011 na prireditvi »Moja pesem, naša zbirka« na Magistratu, kjer je požela občudovanje vseh prisotnih, z velikim navdušenjem pa so zbirko pospremili med bralce: gospod Mitja Meršol, mestni svetnik MOL, gospa Alenka Kovšca, državna sekretarka na Ministrstvu za šolstvo in šport, gospod Žiga Vavpotič, Unesco glasnik, pismo prve nacionalne koordinatorice, gospe Alenke Aškerc Mikeln, in Irena Preda, znana slovenska sopranistka. Učence pa je prišel pred prireditvijo pozdravit tudi naš župan, gospod Zoran Janković.

Na prireditvi so učenci s posameznih šol prebirali svoje v zbirki objavljene pesmi. Bilo je to posebno žlahtno doživetje, v atriju Magistrata je bilo čutiti navdušenje in nek poseben pridih čarobnosti. Takšnega lahko pričara samo pesem! Res izjemno.

Po dogodku na Magistratu so se učenci in mentorji, sodelujoči v projektu, srečali še na plesnem dogodku na šoli, na katerem so svoje plesne veščine pokazali naši ledinski plesalci in plesalci iz Dabasa na Madžarskem.

Sproščeno plesno druženje je bilo pika na i dnevu, ko so snovalci projekta dosanjali svoje sanje: svojo pesniško zbirko, ki bo ostala neizbrisen spomin na odlično sodelovanje 10 šol v projektu Dobre vesti iz naše šole in našega mesta. To je bila tudi najboljša vest včerajšnjega dne.

Iskrene čestitke vsem, ki so sodelovali pri ustvarjanju knjige, učencem, mentorjem in staršem, g. Cirilu Horjaku za oblikovanje in pripravo na tisk in g. Luku Križaju za tisk, in tudi tistim, ki so pripravljali oba dogodka.

In ne nazadnje: iskrene čestitke in zahvala vodji projekta, bivši ravnateljici OŠ Ledina, gospe Ljubici Kosmač, ki je skupaj z nami sanjala, nas vzpodbujala in nam stala ob strani, da smo uspeli uresničiti naše sanje.

Nacionalnemu Unesco ASPnet projektu Dobre vesti iz naše šole in našega mesta želimo še obilo tako plodnih let.

Marija Valenčak, ravnateljica OŠ Ledina