Stran od oči v živo pred našimi očmi

14.6.2022
Splet sočasnih dogodkov je v 2. b-razred v torek, 14. 6. 2022, pripeljal Mašo Bogataj – pevko in kitaristko skupine Masharik. Arhitektka po izobrazbi, grafična oblikovalka po poklicu in rokerica po duši je na medmrežju naletela na sliko sebe pred mikrofonom v soju odrskih luči, ki jo je narisala drugošolka Katarina, in jo objavila v svojem ''storyju'' na FB. Objavo slike je zasledila Katarinina učiteljica in brž napisala poizvedbo na njihovo stran. Beseda je dala besedo in Maša je izrazila željo, da drugošolce, ki popoldne radi prisluhnejo pesmim njene skupine, obišče.
Na vhodu v šolo sta jo – oblečeni v majici z znakom skupine, ki sta si ju izdelali sami – pričakali bodoča bobnarka Iva in kitaristka Rona. Mašo je v učilnici čakal obsežen intervju. Mladi novinarji so ji zastavljali vprašanja po tematskih sklopih: osebno, kitara, bend, pesmi, koncerti, oblikovanje znakov … Izvedeli so ogromno zanimivih stvari iz sveta umetniškega ustvarjanja. Skupaj z Mašo so zapeli njeno uspešnico Stran od oči, ji dali v roke paličnjaka ter jo popeljali bobnat na bobnoid. Ob koncu druženja jih je razveselila z unikatnimi, humorno obarvanimi, avtogrami.
Maša jih je očarala in prevzela s prelepim glasom, izvrstnim igranjem kitare, vilinsko preprostostjo, prijaznostjo in srčno toplino.

Zapisala: Taja Užnik