Konec šolskega leta

22.6.2022
Ne maram zaključkov in koncev.
Najbolje se zmeraj počutim,
ko vse se dogaja in teče,
razpleta pa niti ne slutim.

Želim si kdaj še na začetek.
Rad svet bi obrnil na glavo.
Spet vsi bi dobili priložnost,
imeli bi čas za popravo.

Vsaj malo me tudi tolaži,
da včasih kak konec ni konec.
Takrat sem hvaležen usodi
in tiho pristavim svoj lonec.

Pa to je še treba priznati:
zgodi se, da konec je srečen.
Tedaj pa sploh več ne razumem,
zakaj sem bil plašen in tečen.

(F. Lainšček – Konec)


Dragi Ledinci,

prišel je tako zelo pričakovani konec šolskega leta in pred vami so dolge, brezskrbne počitnice.
 
In če morda še ne veste, kako bi jih preživeli, vam lahko malce pomagamo. Za odgovor smo povprašali učence 4. a razreda. Skoraj vsi bodo nekam odšli: ali k babici in dedku, sestrični ali bratrancu, na morje, na izlet, na potovanje, tabor ali v hribe. Obiskali bodo Hrvaško, Madžarsko, Bosno, Avstrijo, Italijo, Finsko, Škotsko, Švico, Anglijo, Grčijo, Tajsko in Kitajsko. Seveda pa niso pozabili tudi na športne dejavnosti: dolge, brezskrbne pohode, igranje s prijatelji, košarkarski kamp v Savudriji, Zmajčkov kamp v Stožicah, Woop, jadranje, plavanje in tabor s smučarskim klubom Olimpija v Logarski dolini. Adrenalin bodo sproščali tudi v naravi, odšli bodo v gozd ali v hribe, kakšno popoldne pa bodo obiskali tudi Šmarno goro in Golovec. Dva četrtošolca bosta obiskovala tudi tečaj arhitekture in robotike. Ob tako polnem programu pa ne bodo pozabili tudi na branje dobrih knjig.

Veliko izzivov in poučnih nalog vam nudi tudi Počitniški koledar zdravja 2022, ki ga je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Z njim želijo vse otroke in mladostnike tudi med počitnicami spodbuditi k zdravemu načinu življenja, dobremu počutju in jih motivirati k lastni skrbi za svoje zdravje.

Želimo vam, da bi se v času počitnic počutili najbolje in da bi bil konec počitnic srečen, kot pravi Feri Lainšček, da bi se 1. septembra 2022 zdravi, nasmejani, sproščeni in polni energije, pa prav nič plašni in tečni, vrnili v šolske klopi.

Ledinski učitelji