Novoletni bazar Ledinec Ledincu

1.12.2022
Novoletni bazar Ledinec Ledincu je združil vse zaposlene in učence naše šole v čudovit in srčen dogodek zaključka leta 2022. Šolski prostori so praznično okrašeni in čarobno osvetljeni pričakali množico obiskovalcev. In kaj vse so lahko doživeli in občudovali! Že pred vstopom v srednjo telovadnico jih je objela prijetna praznična glasba. V srednji telovadnici so prisluhnili prisrčni otvoritvi bazarja: ledinskim najmlajšim kolednikom ter pevcem cici in otroškega pevskega zbora.

Obiskovalci so se z zanimanjem, občudovanjem in dobrosrčnimi prostovoljnimi prispevki zahvalili za ustvarjalne in inovativne izdelke, ki so jih izdelali prav vsi učenci šole. Obiskovalce je praznično vzdušje popeljalo proti jedilnici, kjer jih je na poti do srečelova pričakalo glasbeno presenečenje: nastopi ledinskih učencev glasbenikov.

V jedilnico jih je privabil vonj jabolk, klinčkov in pomaranč, ki so združili svoje najboljše arome v praznični čaj, zadišalo je tudi po pecivu. Tako okrepčani so se podali še pred šolo, kjer se je odvijalo prav posebno dogajanje: spretnostni izziv v zlaganju lončkov. Pred zaključkom tega prav posebnega dne so koledniki in pevci z nastopom ponovno razveselili obiskovalce bazarja.
Z obiskom so nas razveselili tudi upokojeni učitelji, ki so z zaposlenimi, učenci ter obiskovalci z veseljem obujali spomine in se veselili prazničnega dogajanja.

Na Bazarju smo skupaj zbrali 5.188,43 €. S prodajo izdelkov smo zbrali 3.003,64 €, ki smo jih v celoti položili v šolski sklad. Namenili jih bomo za pomoč pri plačilu šolskih potrebščin ter dejavnosti otrokom iz socialno šibkejših družin in otrokom iz Ukrajine. Zbrani denar od srečelova in dodatnih aktivnosti 8. in 9. razredov v skupni vrednosti 2.184,80 pa je namenjen oddelkom.

Vsi Ledinci smo obiskovalcem iz srca hvaležni za zvrhan koš in čez zbranih prostovoljnih prispevkov, za vse prisrčne nasmehe, stiske rok, besede pohvale in zahvale. Naj vam naše Srčno praznično voščilo obogati vsakdan.
.

SRČNO PRAZNIČNO VOŠČILO

KO SHRANIŠ V SEBI LEPE SPOMINE,
OD POLETJA, JESENI IN TJA PREKO ZIME,
POMLAD SE NASELI V KOTIČKE SRCA,
POJE, CVETI IN SE Z RIMAMI IGRA.

NAJ LETO PRINESE SREČE ZAKLAD,
NE POZABI IZREČI: ZELO IMAM TE RAD!
PA MODROSTI ZA UM IN DOBRIH IDEJ,
PRIJATELJSTVA SRČNA IN LJUBEZNI BREZ MEJ!

P. S.
TUDI EN ŠČEPEC HUMORLUMPARIJE,
NAJ V RADOSTI SE DAN TI ZA DNEVOM PRELIJE.

Mirijam Sabina Žvegla, učiteljica


Nadja Ulcej, sokoordinatorica bazarja
Fotografije: László Herman in Nadja Ulcej