Pevski vikend v Portorožu

5.3.2023
V petek, 3. marca 2023, smo ob 12.00 z avtobusom štartali s Tabora: dva zbora, štirje učitelji, dvainpetdeset učencev, ura in dvajset minut vožnje iz Ljubljane do Portoroža v CŠOD Burja.

Ob 14.00 nas je pričakalo kosilo: krompirjev golaž in biskvit s kakavom ter maskarponejem. Po kosilu smo si uredili sobe in imeli prosti čas za igre na prostem. Potem je otroški zbor z učiteljico Dalilo Beus pričel s pevsko vajo, medtem pa so starejši ustvarjali puščice iz blaga. Sledila je menjava. Učenci predmetne stopnje so peli, razredne stopnje pa izdelovali lutke z učitelji Mirijam S. Žvegla, Barbaro Tacar in Juretom Plavcem.

Ob 18.30 smo za večerjo jedli njoke s sirovo omako ter zeleno solato s paradižnikom. Imamo čudovito, sončno vreme, veliko se družimo, igramo zunaj in prepevamo. Po večerji smo imeli skupno druženje ob družabnih igrah in ogled filma Lepotica in zver. Po filmu je sledilo čiščenje zob, podplatov in pazduh. Pozno ponoči se je priklatil Tim z družino in se pridružil veseli druščini. Lahko noč.

V soboto dopoldne so za jutranjo budnico poskrbeli košarkarji z ritmom udarcev žoge pod košem. Dekleta so se razgibavala ob pogledu na jutranje sonce, modro nebo in mirno morje. Zajtrk, žvečenje rožmarina, srečanje črne mačke, gimnastika, raziskovanje obale, iskanje kamnov, školjk, čiščenje obale, tekmovanje v żabicah, treniranje mišic na prostem, sprehod mimo forma viva skulptur. Sedaj pa resno delo: do konca sešiti pisane peresnice, ogrevanje glasilk in pevska vaja.
Za kosilo smo imeli cordon bleu (zrezke s sirom in salamo) ter zelenjavni riž. Po kosilu smo imeli dolg počitek in pavzo za druženje na soncu. Pred počitkom smo dobili izvirno nalogo pisanja pesmic. Otroški zborček je po počitku spoznal senčno gledališče in za izziv dobil nalogo, da izdela senčne lutke. Medtem je imel mladinski zbor vajo. Po vajah smo imeli za večerjo hrenovke, krompir v kosih in solato z radičem (njam, njam). Za popoln zaključek sobotnega pevskega dne smo se sprehodili do slaščičarne Cacao, kjer smo se sladko pregrešili in družili. Doma pa topel tuš in skok v sanje. Sladko grenko se približuje zadnji dan pevskega vikenda.

Nedelja, 5. marec 2023, je dan za zadnje pevske vaje z zboroma, ustvarjanje, igro na igrišču in pospravljanje sob. Malo smo utrujeni, a polni vtisov z vikenda: lepih spominov, pogovorov, melodij, sonca, morskega zraka, igre v CSŠOD Burja.

Na Tabor smo se vrnili ob 15.45, kjer so nas že čakali naši starši. Komaj čakamo, da vam pokažemo, kako strašen je lev v naših pesmih in kako dobro zvenijo štiriglasni gospel napevi z mladinskim zborom.

Hvala učiteljem, vodstvu šole, CŠOD Burja in vam, dragi starši, ki nas podpirate in ste omogočili, da se je intenzivni pevski vikend lahko izvedel.

Novinarska ekipa Prevetritev