Zlati bralci na prireditvi v Cankarjevem domu

30.5.2023
V torek, 30. 5. 2023, smo se z zlatimi bralkami in bralci (učenci, ki so v vseh devetih letih opravili bralno značko), udeležili tradicionalne prireditve v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Prireditev je povezoval Boštjan Gorenc Pižama, na odru pa so se poleg avtorjev letošnje darilne knjige, to je dr. Tine Bilban in ilustratorja Ivana Mitrevskega, zvrstili še drugi gostje: Marko Kravos, slovenski tržaški pesnik, pisatelj, esejist in prevajalec, Darja Groznik, predsednica ZPMS, ter predstavnik Telekoma Slovenije, ki je eden izmed donatorskih podpornikov programa Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS.

Glasbeni program je izvrstno popestril slovenski pevec – raper in hip hop izvajalec Boštjan Nipič, bolj znan pod vzdevkom Nipke. Njegovim glasbenim ritmom so se pridružili mnogi učenci, pa tudi mentorji, kar je dokaz, da smo ob njegovem petju res uživali.

Naslov knjige, ki jo bodo letošnje zlate bralke in bralci prejeli na valeti, je 50 abstraktnih izumov. Kako razumeti svet avtorice Tine Bilban.

Katarina Podobnik, mentorica/koordinatorica BZ