Prvi šolski dan

30.8.2023
Drage učenke in učenci, pred vami je še nekaj dni brezskrbnih doživetij. Izkoristite jih in ujemite še zadnje počitniške utrinke, preberite kakšno zanimivo knjigo in si naberite ogromno energije za novo šolsko leto.

S poukom bomo pričeli v petek, 1. septembra 2023.

Ta dan bo pravi praznik za prvošolce. Sprejem bo ob 10.00 v srednji telovadnici. Prvošolci bodo s seboj pripeljali mamico, očka ali pa kar oba, šolsko torbo pa bodo pustili še doma.

Za učence bo organizirano jutranje varstvo od 6.30 do 8.30 v učilnici 6. Učenci od 2. do 9. razreda bodo začeli s poukom ob 8.30. Učenci od 2. do 7. razreda bodo imeli štiri učne ure pouka po posebnem urniku, učenci 8. in 9. razreda pa bodo imeli pet ur.

V torbi naj bodo na prvi šolski dan ob zvezkih, svinčnikih in beležki tudi copati. Učenci na predmetni stopnji naj v šolo pridejo tudi s potrebščinami za urnik 1. šolskega dne. Učenci bodo učbenike prevzeli v šolski knjižnici v začetnih dneh pouka v spremstvu razredničark oziroma posameznih učiteljev. Učenci, ki so vpisani v podaljšano bivanje, bodo s svojimi učiteljicami podaljšanega bivanja urejali svoje učne kotičke. Urnik prvega šolskega dne bo objavljen na spletni strani šole.

Vstopali boste skozi glavna ledinska vrata, ki bodo odklenjena ves čas poslovanja šole. Če vas bodo starši v šolo pripeljali z avtomobilom, boste lahko vstopili z igrišča. Prvi teden šolskega leta (od petka do petka) boste starši lahko pospremili svoje otroke do učilnice.

Vsa prehrana bo za prvi šolski dan urejena. Dopoldanska malica je organizirana za vse učence. Prav tako gredo na prvi šolski dan na kosilo vsi učenci 2. in 3. razreda, ostali (od 4. do 9. razreda) pa le, če so na kosilo prijavljeni. Tudi popoldanska malica bo na voljo že prvi šolski dan.

Interesne dejavnosti se bodo pričele takoj, ko bomo prejeli prijave učencev in izvajalce (predvidoma po 15. septembru). Potrudili se bomo, da bomo organizirali bazar interesnih dejavnosti, kjer bodo izvajalci predstavili urnike, vsebino in ostale pomembne informacije.

Naj bo šolsko leto 2023/24 obarvano z znanjem, radovednostjo, optimizmom, zdravjem in dobrimi odnosi. In nenazadnje tudi s pogumom, kot pravi medvedek Pu.

............................................ Urnik za 1. šolski dan