Zmajev karneval

10.2.2024
Učenci osnovne šole Ledina smo se predstavili s skupinsko masko JUNAKI ALIČINE ČUDEŽNE DEŽELE na tradicionalnem Zmajevem karnevalu, ki se je odvijal v soboto, 10. 2. 2024, v Ljubljani.
Takole so nas predstavili:
In že so pred nami ledinci, učenci OŠ Ledina. V belo Ljubljano so pripeljali nadvse nenavadne junake iz Aličine čudežne dežele.
V ospredju – v meglici dima iz čarobne vodne pipe – že modrujeta Modra gosenica v ''šik'' roza čeveljcih in vedno radovedna Alica v svetlo modri karirasti obleki. Ji bo končno le uspelo izvedeti, kdo je?
Klepetu se je pridružila še mačka Režalka. Poglejte ta sivo-roza kožuh in nasmeh do ušes! Le kaj bo svetovala Alici, katero pot naj ubere, da bo prišla do ljubljanskega zmaja?
Za njimi Beli zajec, ki je od vsega čudaškega kar osivel; Nori zajec v modrem metuljčku z oranžnimi pikami in Veliki nori klobučar, pokrit s prekrasnim velikim zelenim klobukom, odet v rdeč plašč, pa prav gotovo snujeta nesmislov polno čajanko.
O, še bolj čudno od čudnega v Lewisovi zgodbi: za njimi še en sivi zajec in Mali nori klobučar. Mar nas bosta ta dva peljala na dišečo kavajanko!?
In že je tu kraljičin sprevod. Kar 20 kraljevskih otrok: 10 kart z rdečimi srci in 10 kart s črnimi srci. Čisto na koncu pa: Srčeva kraljica, ozaljšana z osrčeno krono in odeta v črno ogrinjalo, posejano z rdečimi srci, Srčev fant v črnem ogrinjalu z zlatimi srci in s kraljevo krono ter Srčev kralj.
No, tili ledinci pa so nas pošteno ogreli.

Besedilo: Tatjana Užnik