V novo šolsko leto z ministrom

1.9.2011
Prvi šolski dan so na Osnovni šoli Ledina poleg prvošolcev slavnostno obarvali še visoki gostje, in sicer minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, podžupan Mestne občine Ljubljana, gospod Jani Möderndorfer, in vodja Odseka za izobraževanje na Mestni občini Ljubljana, gospa Olga Glaser.

Dr. Igor Lukšič je najprej nagovoril prvošolce in njihove starše, potem pa je v spremstvu ravnateljice, gospe Marije Valenčak, odšel na ogled šole. Ustavil se je v 5.b razredu, kjer so učenci recitirali avtorsko pesem z naslovom Moja Ljubljana.

Obisk je nadaljeval v računalniški učilnici, kjer so mu učenci predstavili šolsko spletno stran. Svoj obisk pa je delegacija zaključila v 7. b razredu, kjer so učenci povedali, zakaj je Ledina kulturna šola. Eva Julija Novak je predstavila svojo avtorsko pesem z naslovom Prijateljstvo. Gospod minister je želel s sedmošolci še malo poklepetati, vendar Ledinci tokrat niso bili zgovorni. Za konec pa je sedmošolec Marvin delegacijo prijazno prosil, če sme nekaj vprašati. Seveda je dobil dovoljenje. Vprašanje se je glasilo:«Kdo je pravzaprav tukaj minister?«

Gospod minister se ni pustil zmesti in je učenca pozval, naj pove svoje mnenje. Marvin je razložil: »Glede na obleko, bi to lahko bili Vi, glede na govorjenje, pa on.« Pokazal je na podžupana Janija Möderndorferja. Minister ni bil prav nič v zadregi, šel je do podžupana in mu čestital. Učencu pa je povedal, da bo njegov predlog prenesel predsedniku vlade, saj bodo iskali novega ministra.

Preberite si, kako je doživel obisk ministra Marvin in njegovi sošolci.