Zbiranje odpadnega papirja

20.10.2011
Na OŠ Ledina je 12. in 13. 10. 2011 v okviru Ekošole potekalo zbiranje odpadnega papirja. Po podatkih podjetja Gorenje Surovina d.o.o., PE Ljubljana, ki nam je ponudilo 110 evrov za tono zbranega odpadnega papirja, smo zbrali 21040 kg odpadnega papirja. Čestitamo!

Tudi tokrat smo papir tehtali po oddelčnih skupnostih, ki bodo s polovico izkupička samostojno razpolagale, polovica pa je namenjena delni prenovi šolske jedilnice. Zmagovalci zbiranja smo vsi, ki smo pri tem sodelovali. Največ odpadnega papirja so zbrali v oddelku 8.a, skoraj polovico celotne količine zbranega odpadnega papirja (9078,35 kg). Čestitamo!

Ker se količina zbranega odpadnega papirja nekoliko razlikuje od naših tehtanj, smo denar razdelili glede na odstotke zbranega odpadnega papirja. Denar prevzamejo razredniki v računovodstvu šole.

Z zbrano količino odpadnega papirja smo pred sečnjo obvarovali 358 dreves, saj je za 1 tono papirja potrebno posekati 17 dreves.

Iskrena hvala učencem in njihovim staršem, podjetju Gorenje Surovina d.o.o., PE Ljubljana, za izposojeno tehtnico podjetju Gorenje Surovina d.o.o., PE Kranj, in zaposlenim OŠ Ledina.
S predanostjo in z izjemnim delom smo ponovno omogočili uspešno izpeljavo zbiranja.

Za projekt Ekošola kot način življenja:
Nadja Ulcej in Zvonka Rožanec

Seznam zbranega papirja po oddelkih