Preventivna akcija PEŠEC BODI PREVIDEN

4.2.2012
V tednu od 6. do 12. februarja 2012 bo po Sloveniji potekala preventivna akcija Pešec bodi previden. Namen akcije je preventivno delovanje, osveščanje, usmerjanje in opozarjanje pešcev in voznikov na pravilno ravnanje in lastno varnost. Podroben opis akcije lahko najdete na spletni strani Javne agencija RS za varnost prometa: www.avp-rs.si.

Skupina pešcev, ki so zelo občutljivi, so otroci v starosti med 7 in 14 let. Lani jih je bilo v tej skupini 11 huje poškodovanih in kar 58 lažje poškodovanih.

Da bi tudi letos lahko poročali o nič mrtvih in izboljšali statistiko v zvezi s poškodovanimi otroki, vas prosimo, da v tednu akcije PEŠEC BODI PREVIDEN po svojih močeh še posebej prispevate k večji varnosti naših najmlajših, ki so vsakodnevno kot pešci udeleženi v cestnem prometu. Opozorite jih na pomen uporabe odsevnih predmetov (odsevni trakovi, kresničke, odsevniki na oblačilih, šolskih torbah).

V akcijo se bo vključila tudi OŠ Ledina. V okolici šole bodo opozarjali in osveščali redarji Mestne občine Ljubljana. Učenci pa se bodo o varnosti v prometu pogovarjali v okviru pouka in oddelčnih skupnosti.

Vodstvo šole