Medgeneracijski dogodek Življenje je živo - Live is life

21.5.2012
V ponedeljek, 21. 5. 2012, se je ob 9. uri v glasbeni učilnici odvijal medgeneracijski dogodek ŽIVLJENJE JE ŽIVO - LIVE IS LIFE, ki sta ga v počastitev Evropskega dneva medgeneracijske solidarnosti soorganizirali OŠ Ledina in Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani (U3ŽO) v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve.

Medgeneracijski dogodek je otvoril minister mag. Andrej Vizjak, ki je poudaril pomen potrebe po vse večjem medgeneracijskem sodelovanju in sožitju v družbi. Sledila je skupna učna ura, v kateri je učiteljica glasbe Dalila Beus naučila učence mladinskega pevskega zbora in študente U3ŽO Opusovo pesem Live is life. Vzdušje je bilo prijetno, proti koncu so se vsi pozibavali v ritmu, ob zaključku pa zmagoslavno in ponosni na svoje znanje dvignili roke visoko v zrak. Na okrogli mizi zatem je tekla beseda o aktivnem življenju v vseh obdobjih življenja, staranju in medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti, kjer je nacionalni koordinator Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012 Aleš Kenda predstavil zanimivo podobo življenja v obliki štirih letnih časov. Po okrogli mizi se je zbranim pridružil še raper Rok Trkaj, ki je po predvajanju spota »Sam« na zabaven način pripovedoval o nastanku spota, predstavil na posnetku tudi pravo gospo Legiša in vse prisotne s svojo dobrodušnostjo prepričal, da je vredno gojiti dobre odnose med generacijami in pomagati drug drugemu.

V spomin na medgeneracijski dogodek so dobili učenci majice, kulije in nalepke (darila je prispevalo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve), odrasli pa zbornike ob 150-letnici šole in kulije. Častni gostje minister mag. Andrej Vizjak, doc. dr. Dušana Findeisen z U3ŽO in raper Rok Trkaj pa so prejeli tudi našo pesniško zbirko Vsako prijateljstvo je pesem, saj je tudi ta dogodek, kot je povedala ravnateljica Marija Valenčak, dogodek prijateljstva med generacijami.

Za uspešno organizacijo dogodka se zahvaljujemo Ljubici Kosmač in Alenki Radičević z OŠ Ledina, doc. dr. Dušani Findeisenu U3ŽO in Alešu Kendi z Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Marija Valenčak, ravnateljica


Program ŽIVLJENJE JE ŽIVO – LIVE IS LIFE

Informacija o medgeneracijskem dogodku
EU PROJEKT generations@school
Življenje kot štirje letni časi
Novica o dogodku v e-novicah U3ŽO
Objava na spletni strani Evropske komisije, Bruselj
Objava na spletni strani europa.eu, Bruselj
List iz dnevnika, objava v Šolskih razgledih