Unesco Tabor ustvarjalcev Dobrih vesti

2.6.2012
Učenke naše šole Sara Caharijas, Pia Kokelj in Tamara Merjasec so se v spremstvu učiteljic Lidije Stanič in Ljubice Kosmač od 31.5. – 2.6. v družbi učencev iz 7 slovenskih Unesco šol udeležile Unesco Tabora ustvarjalcev Dobrih vesti. Tabor na Senovem, ki je sicer samostojni nacionalni Unesco projekt OŠ XIV. divizije, je vsako leto skupno zaključno dejanje dela v nacionalnem Unesco projektu Dobre vesti iz naše šole in našega mesta, ki ga vodi naša šola. Letos je bila tema Podobe našega kraja. Načrtujemo že drugo skupno knjigo, nosila pa bo naslov Prijatelj, postoj v našem kraju, po besedah Ljubice Kosmač, sourednice knjige, pa naj bi izšla letos oktobra v okviru EPK 2012.

Tudi letošnji Unesco Tabor ustvarjalcev Dobrih vesti je bil odličen v vseh pogledih in nas je vse, učence in učitelje, bogatil z učenjem bivanja in sobivanja (3. in 4. Delorsov steber) in s kreativnim ustvarjanjem, nas seznanjal s kulturno in naravno dediščino Senovega in Kozjanskega parka ter nam omogočal navezovanje novih prijateljskih vezi.

Prisrčna hvala vsem mentorjem izvajalcem in vsem učencem soustvarjalcem, še posebej pa koordinatorici Ireni Škoberne s sodelavci za odlično pripravo in organizacijo tabora, ravnatelju Vinku Hostarju pa tudi za vso podporo, da smo tudi letos s tabora na Senovem odšli z novimi znanji in spoznanji, polni nove ustvarjalne energije in nepozabnih vtisov.

Se že zdaj veselimo srečanja na 7. Unesco Taboru ustvarjalcev Dobrih vesti junija 2013!

Ljubica Kosmač

Vtisi učenk