Evropska vas 2012/2013

8.5.2013
OŠ Ledina je v okviru projekta Evropska vas pod vodstvom učiteljice Monike Krošelj na zaključni prireditvi, ki je potekala 8. maja 2013, na Hribarjevem nabrežju v Ljubljani, predstavila državo Dansko. Učenci od 1. do 4. razreda so se tekom šolskega leta učili o Danski in izdelovali plakate ter predmete, ki predstavljajo simbole te države. Na prireditvi so tudi nastopili na odru s plesom lego kock. Ustvarjali so učenci 1. razredov (pod mentorstvom učiteljic Nadje Ulcej, Mirijam Sabine Žvegla, Vere Krizmanić, Tanje Šercer in Zvonke Rožanec), 2. razredov (pod mentorstvom učiteljic Monike Krošelj, Bojane Polak, Tatjane Užnik in Barbare Kosirnik) in 3. b razreda (pod mentorstvom Natalije Rožnik in Tine Žvab), ki so pripravili tudi točko Ples lego kock.
Na prireditvi so na stojnici sodelovali učenci 4. a razreda, in sicer: Uma Jordan Ferbežar, Jon Napotnik in Alma Kristina Tadel (pod mentorstvom Dragice Mencinger) ter učenca 7. a razreda: Rebeka Dobravec in Domen Pinter (pod mentorstvom Danijele Jerina). Obiskovalce so zanimivo, poučno in zabavno vodili po Danski, njenih značilnostih, iz run pa so izvedeli, kaj jim obeta dan.
Po prireditvi so učiteljice Monika Krošelj, Natalija Rožnik, Barbara Tacar, Mirijam Sabina Žvegla in Nadja Ulcej v 1. nadstropju šole pripravile razstavo Danska. Vljudno vabljeni na ogled.

Besedilo in fotografije: Nadja Ulcej