Tivolski drevored na Zmajevem karnevalu

14.2.2015
Učenci OŠ Ledina so se na letošnjem zmajevem karnevalu predstavili s skupinsko masko Tivolski drevored, ki jo je sestavljalo 34 učencev.

V letošnjem letu so predlagana tema za Zmajev karneval Ljubljanske znamenitosti. Leto 2015 je leto Maksa Fabianija. Njegova dela sodijo v arhitekturno kulturno dediščino. Njegov vpliv je najbolj čutiti, ko je v času po potresu v Ljubljani deloval kot mestni urbanist. V okviru pouka likovne umetnosti in interesne dejavnosti likovni krožek smo v sodelovanju z učiteljicami Natalijo Rožnik, Marjeto Žorž ter Barbaro Tacar in z učenci tretjih, četrtih, petih, šestih, sedmih, osmih in devetih razredov in z učenci, ki obiskujejo izbirne vsebine – likovno snovanje 2, izdelovali skupinsko pustno masko Tivolski drevored, ki je del arhitekturne dediščine tako Maksa Fabianija kot tudi Jožeta Plečnika.

Pri urah interesne dejavnosti smo oblikovali obrise dreves, katerim so učenci tretjih in sedmih razredov pri pouku likovne umetnosti dodali teksturo s kaširanjem papirja na površino obrisa drevesa in jih tudi obarvali. Z učenci četrtih in petih razredov smo pri interesni dejavnosti likovni krožek izdelali panoje s slikami. Z učenci osmih in devetih razredov smo izdelali ulične svetilke, ki krasijo Tivolski drevored. Učenci, ki obiskujejo likovno snovanje 2, so pripravili masko Tivolskega gradu.

Barbara Tacar, učiteljica likovne umetnosti