Po treh desetletjih ponovno na OŠ dr. Branimira Markovića v Ravni gori

17.10.2016
V začetku oktobra je na OŠ Ledina prišlo prijazno povabilo, da se udeležimo slovesnosti ob 230.-obletnici osnovne šole dr. Branimira Markovića. V vabilu so zapisali, da si želijo obnoviti prijateljstvo med šolama, ki se je začelo pred 30-leti. 27. 9. 1986 sta ga podpisali takratni ravnateljici gospa Štefica Miletić in gospa Alenka Vilfan Kozinc.

Ravnateljica Marija Valenčak, Irena Šimenc Mihalič, László Herman in Katarina Rigler Šilc smo se odzvali povabilu in se udeležili slovesnosti v Ravni gori, ki leži v osrčju Gorskega kotarja. Po prijazni dobrodošlici smo na steni zbornice opazili sliko mesta Ljubljane, ki jim jo je pred 30-leti podarila OŠ Ledina, nastala pa je izpod rok akademskega slikarja Lászlá Hermana.

Osrednja prireditev je potekala v novi dvorani. Učenci so pripravili zanimiv in pester program, v katerem so se prepletali utrinki zgodovine šole in avtorske pesmi šolskega pevskega zbora. Sledila sta nagovora tamkajšnje ravnateljice gospe Nataše Možgon Kauzlarić in župana, besedo pa je dobila tudi naša ravnateljica gospa Marija Valenčak, ki je povedala, da smo se na naši šoli ponovnega sodelovanja zelo razveselili. V spomin jim je podarila sliko Lászlá Hermana, publikacijo »Dobre vesti o vodi« in zbornik naše šole. Po uradnem delu so nas popeljali po šoli. Takoj je bilo začutiti, da tamkajšnji učitelji živijo ter dihajo s šolo in da so med seboj zelo povezani. Ponovno smo stkali prijateljske vezi in naše kolege iz hrvaške šole povabili na humanitarni koncert Ledinec Ledincu, ki bo 8. 12. 2016.

Katarina Rigler Šilc