Zaključek delavnic projekta Simbioza šola

25.5.2017

Osnovno šolo Ledina nedvomno odlikujejo vseživljenjsko učenje, pomoč sočloveku, prostovoljstvo in dobrodelnost. Medgeneracijsko povezovanje vključujemo v redno delo prek obiskov, dobrodelnih prireditev, delavnic in nastopov. Vsako leto sodelujemo z domovi za ostarele, v svoje razrede povabimo starše in stare starše naših učencev, razvijamo medvrstniško sodelovanje, v okviru katerega starejši učenci »posvojijo« mlajše in za njih skrbijo.

Uraden naziv Simbioza šola smo prejeli v šolskem letu 2013/14 in uspešno ga potrjujemo tudi letos.

V okviru nacionalnega tedna Simbioza giba 2016 so naši učenci prve triade k uram športa povabili svoje babice in dedke. Pripravili smo šest takih ur športa, obisk je bil nad pričakovanji, gostje so z navdušenjem sodelovali, učenci pa žareli od veselja, da lahko svojo šolo delijo s svojimi domačimi.

V četrtek, 25. 5. 2017, smo zaključili z računalniškimi delavnicami za starejše. V sklopu računalniških delavnic smo podrobneje spoznali možnosti dela z računalnikom, oblikovali besedila, si dopisovali prek e-pošte in veselo zajadrali po spletu. Za še bolj sproščeno vzdušje so poskrbeli naši učenci, ki so radi priskočili na pomoč, z veseljem predajali svoje znanje in obenem postali bogatejši za dragoceno izkušnjo medgeneracijskega sodelovanja.

Ob nadvse dobro obiskanih delavnicah in srčnih odzivih obiskovalcev se veselimo srečanj in plodnega sodelovanja tudi v prihodnjem letu.

Iskrena hvala vsem obiskovalcem, učencem in učiteljem, ki so sodelovali v projektu.

Petra Kordiš, koordinatorica projekta Simbioza šola