Glasilo LEDINA PIŠE

24.6.2017
Dragi bralec, bralka!
Gotovo se strinjaš, da je za nami pestro šolsko leto. Takoj na začetku šolskega leta smo se razveselili prenovljenega šolskega igrišča. Tudi letos smo se ledinci udeleževali različnih tekmovanj, nastopali na prireditvah, zbirali star papir za svoje razrede, uspešno izpeljali dobrodelno akcijo zbiranja starih očal za otroke, ki si jih ne morajo privoščiti. Skozi vse leto so se odvijali zanimivi projekti, gledališke, literarne, likovne in druge številne dejavnosti ter izmenjava z Madžarsko.

Tudi ledinski novinarji nismo počivali. Kot vsa leta poprej smo tudi letos ustvarili šolsko glasilo. Raziskovali smo, pisali različne članke, delali ankete, intervjuje …

V tem šolskem letu smo na Ledini uvedli kar nekaj novosti. Šolske novinarje je seveda zanimalo, kaj si o tem mislijo učenci in učitelji.

Za nas šolarje so prav tako kot šolske ure pomembni tudi odmori. Če so ti prekratki, se ne uspemo pripraviti na naslednjo uro. Ker pa je zdravo jesti v miru, moramo temu prilagoditi tudi odmor za malico. V glasilu si lahko preberete tudi anketo o šolskih odmorih na Ledini.

Sprememba je bila tudi prepoved uporabe telefona med malico. Telefon je, kot veste, nepogrešljiv pripomoček v rokah najstnika, zato je bila tema še toliko bolj pomembna. Šolski novinarji smo poizvedeli, kaj si o tej prepovedi mislijo ravnateljica, učenci in učitelji.

Med ledinci imamo tudi nadarjene pesnike. Če ne verjamete, si preberite nekaj prekrasnih pesmi, ki so nastale izpod peres naših učencev in učenk. Ledinci si prizadevamo spremeniti svet. Učenci 4. razreda so razmišljali, kaj bi naredili, če bi imeli nadnaravne moči. »Poskrbel bi, da bi v revnih državah dobili denar in imeli vsi veliko čiste vode. Ženske bi dobile večje plače. Prepovedal bi vojne,« je le nekaj izmed misli, ki so jih zapisali.

Seveda je to le peščica uspehov ledincev in ledink. Hoteli smo pohvaliti prav vse garače, a nam žal niso odobrili tako dolgega glasila. Saj veste eko šola, varčnost s papirjem in take stvari …
Pred vrati so že težko pričakovane poletne počitnice. Naj bo to glasilo dragocena zbirka naših spominov preteklega šolskega leta, ki ga boš lahko prebiral/-a v vročih poletnih dneh.
Pa veliko užitka ob branju!

Ana Maroša in Triša Lesjak, 6. b


LEDINA PIŠE, šolsko leto 2016/17