Telekomove kode in možnost izposoje računalniške opreme

19.11.2020
Spoštovani starši,
tudi v jesenskem šolanju na daljavo nam Telekom Slovenija v povezavi z Mestno občino Ljubljana ponuja 10 kod za brezplačen neomejen dostop do omrežja WiFree za učence, ki tovrsten dostop potrebujejo za učenje na daljavo. S kodo lahko učenci brezplačno in neomejeno dostopajo do interneta. Omrežje WiFree je na voljo v ožjem mestnem središču Ljubljane. Kode so veljavne do 1. 7. 2021. Če ugotavljate, da vam trenutna količina prenosa podatkov za obremenitve šolanja na daljavo ne zadošča oziroma je povezava prešibka, lahko to sporočite na e-naslov: vlado.stribl@o-ledina.si. Ugodili bomo lahko desetim družinam.

Na Arnesu se v sklopu programa COVID19-IKT za VIZ trudijo zagotoviti opremo, ki jo lahko dajo v uporabo šolam z namenom zagotavljanja pogojev za izvajanje pouka na daljavo za tiste učence, ki jim takšna oprema manjka. Na voljo je še manjša količina mobilnih modemov, USB slušalk z mikrofonom, spletnih kamer ter rabljenih 17 palčnih zaslonov.

Prosimo vas, da se na naslov vlado.stribl@o-ledina.si obrnete tisti, ki bi v času šolanja na daljavo nujno potrebovali tak kos opreme. Šola bo vložila zahtevek in tudi prevzem. Več podrobnosti o programu COVID19 – Dodatna podpora IKT infrastruktura za izvajanje vzgojno-izobraževalnega procesa najdete na spletni strani https://www.arnes.si/covid19_ikt-za-viz/. Naložbo v celoti financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V upanju, da bomo vsem našim učencem zagotovili ustrezno opremo, vas lepo pozdravljam.

Marija Valenčak
ravnateljica