Možnost izposoje opreme

26.3.2020
Spoštovane starši,
na OŠ Ledina si želimo omogočiti primeren dostop do e-učilnic prav vsem učencem. Nekaterim smo v preteklih dneh že pomagali in po našem védenju smo prišli do stopnje, ko ima vsak učenec vsaj minimalni dostop do interneta preko računalnika ali pametnega telefona.

Zaznavamo pa še sledeče težave: več otrok se težko zvrsti na enem družinskem računalniku, veliko staršev tudi dela od doma, otroci imajo premalo zmogljive pametne telefone, internetne povezave so ponekod prešibke itd.

Ministrstvo za šolstvo je aktivno pristopilo k reševanju te problematike. Projekt so poimenovali "DIGIŠOLA". V okviru te akcije bodo organizirali izposojo modemov, prenosnikov in tablic, in sicer za čas trajanja izobraževanja na daljavo. Zavod RS za šolstvo bo koordiniral distribucijo donirane opreme, aktivnosti pa bodo zaradi zapovedanih varnostnih ukrepov potekale v sodelovanju s Civilno zaščito.

Vljudno vas prosim, da nas do sobote zvečer (28. 3. 2020) na e-naslov marija.valencak@o-ledina.si obvestite, če bi modem, prenosnik ali tablico potrebovali. V mailu napišite tudi soglasje, da lahko vaše podatke posredujemo omenjenim inštitucijam. Za podrobnosti vas bo kontaktirala naša svetovalna služba.

V želji, da bodo ledinski učenci brez težav opravljali šolanje na domu, vas lepo pozdravljam.

Marija Valenčak
ravnateljica