Vzgojno-izobraževalno delo na daljavo

6.11.2020
Spoštovani starši,
obveščamo vas, da se s ponedeljkom, 9. 11. 2020, za vse učence (od 1. do 9. razreda) pričenja pouk na daljavo. Na naši šoli bomo pouk preselili v učno okolje MS Teams, ki smo ga spoznali že spomladi in na predmetni stopnji preizkusili tudi letos oktobra. Spletne učilnice so postavljene, učitelji pa so pripravljeni na začetek šolanja na daljavo.

Učitelji bodo določene ure izvajali tudi preko videokonferenc. Zavedamo se, da vsi učenci nimajo ves čas na razpolago ustrezne tehnologije, dobre internetne povezave in mirnega učnega okolja, saj si naprave delijo z brati in sestrami ali s straši. V ta namen imamo na OGLASNI DESKI v kanalu SPLOŠNO narejeno tabelo, ki prikazuje, koliko videokonferenc imajo učenci na dan. Nekateri učitelji bodo svoje ure posneli, učenci pa si bodo lahko razlago snovi ogledali v tistem delu dneva, ko jim bodo dopuščale razmere.

Prosimo vas, da tudi vi otroke spodbujate, da šolsko delo opravljajo sproti.

Tudi v času šolanja na daljavo je zelo pomembna povezava med šolo in vami. Če želite informacije ali pogovor, kontaktirajte učitelje in ostale zaposlene po e-pošti. Njihovi e-naslovi so objavljeni na spletni strani šole.

Upamo, da smo pravočasno in ustrezno poskrbeli za računalniško opremo za učence, ki je še niso imeli. Če ste ugotovili, da vašemu otroku ne deluje, sporočite to na vlado.stribl@o-ledina.si.

Tudi naša šola bo za vse otroke, ki se izobražujejo na daljavo in ustrezajo cenzusu za subvencionirano prehrano, zagotovila topel obrok. O podrobnostih vas bomo obvestili.

Prepričana sem, da bomo s skupnim sodelovanjem učencem uspeli predati ustrezno znanje. Naši učitelji so se v ta namen ta teden izobraževali na številnih področjih in verjamem, da bodo učence zmogli motivirati in navdušiti za učenje.

Če imate morda še kakšno vprašanje, pišite na info@o-ledina.si.

Želim vam prijeten vikend.

Marija Valenčak
ravnateljica