Možnost toplega obroka v času šolanja na daljavo

6.11.2020
Spoštovani starši!
Obveščamo vas, da smo z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli okrožnico, katere vsebina se nanaša na zagotavljanje brezplačnega toplega obroka pri pouku na daljavo v času zaostrenih epidemioloških razmer. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana bomo v naslednjem tednu organizirali razdeljevanje toplih obrokov.

Brezplačni topli obrok – kosilo pripada učencem, ki imajo v tem šolskem letu subvencionirano šolsko prehrano (ta pripada tistim učencem, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila, ne presega 382,82 €; podatke bomo črpali iz aplikacije CEUVIZ). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem, ki so nameščeni v rejniško družino.

Učenci oziroma njihovi starši bodo topli obrok prevzemali na naši šoli pri vhodu z igrišča od 13.00 do 13.15 ure. Kosilo bo pakirano v embalažo za enkratno uporabo.

Učenci se morajo na obrok nujno prej prijaviti preko spletnega obrazca (povezavo smo vam poslali po e-pošti), in sicer do nedelje do 16. ure (8. 11. 2020). Prijava velja za ves čas zaprtja šole. S prijavo učenci/starši privolijo, da občina in šola podatke uporabijo za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka. Zaželeno je, da se na topli obrok prijavi čim več otrok, ki jim to pripada.

Prijave in koordinacijo razdeljevanja kosil bo prevzela vodja šolske prehrane, ga. Karin Starc, ki je za vsa vprašanja dosegljiva na: karin.starc@o-ledina.si.

Marija Valenčak
ravnateljica