Epidemija zahteva nove ukrepe

30.10.2021
Spoštovani starši,
Vlada RS je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (UL RS št.170/2021 z dne 27. 10. 2021), ki velja od 1. 11. 2021 dalje.

Po spremenjenem odloku se za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa s testi HAG prostovoljno samotestirajo vsi učenci (do sedaj od 7. do 9. razreda). Učenci izvedejo testiranje v domačem okolju dvakrat tedensko. Testiranje s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju izvedejo učenci tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih. Učenci so po spremenjenem odloku upravičeni do 10 testov HAG za samotestiranje na mesec. Dvignejo jih v lekarnah z zdravstveno izkaznico ali s potrdilom o šolanju.

Prosimo, da v šolo prihajajo le zdravi otroci. V primeru pozitivnega rezultata na samotestiranju starši nemudoma obvestite zdravnika vašega otroka, saj se ta rezultat obvezno potrdi še s PCR testom. Zdravnik bo vašega otroka napotil na PCR test, na rezultat PCR testa učenec počaka doma v izolaciji. O pozitivnem rezultatu tako samotestiranja kot potrditvenega testa s PCR metodo obvezno čim prej obvestite razrednike ali pišite na info@o-ledina.si. Le tako bomo lahko na šoli pravočasno in ustrezno ukrepali.

Sporočamo še, da pouk v naslednjem tednu še vedno poteka na način, kot je potekal do počitnic, torej po modelu B. Vsi zaposleni in obiskovalci šole morajo izpolnjevat PCT pogoj. Na šoli bomo tudi v prihodnje dosledno izpolnjevali vse preventivne ukrepe. Prosimo, da se ukrepov držijo tudi učenci in da upoštevajo navodila učiteljev. Prav tako svetujemo še dodatna oblačila za učence zaradi občasnega zračenja v učilnicah.

Marija Valenčak, ravnateljica