Obvestilo o samotestiranju učencev v prostorih šole

14.11.2021
Vlada RS je dne 11. 11. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 177/21. Po odločitvi Vlade RS in MIZŠ je od srede, 17. 11. 2021, za vse učence šole (od 1. do 9. razreda) obvezno samotestiranje v prostorih šole. Samotestiranje v šoli in nošenje mask je od srede, 17. 11. 2021, do preklica, pogoj za prisotnost učenca v šoli.

Testiranje s testi HAG za samotestiranje izvedejo učenci samostojno v matičnih učilnicah pod nadzorom učitelja. Prosimo, da zaupate učiteljem, da bodo to izvedli starosti primerno in varno.

Starši oziroma skrbniki morajo predhodno podati pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje. Papirno verzijo soglasja lahko učenci dobijo v tajništvu šole.

Učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvajali v skladu z odlokom, se začasno prepove zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se izobražujejo na daljavo (MS Teams). Prilagojeno bo našim organizacijskim in tehničnim zmožnostim.

Učenci morajo na dan samotestiranja s seboj v šolo prinesti hitri test za samotestiranje, ki ga brezplačno dobijo v lekarni (z otrokovo zdravstveno izkaznico ali s potrdilom o šolanju). Učencu pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec.

Učenci, ki izvajajo testiranje s testi HAG za samotestiranje v šoli, s tem izpolnjujejo tudi pogoj PCT za udeležbo v obšolskih dejavnostih (tudi glasbena šola). Učencem, ki izpolnjujejo pogoj prebolevnosti ali cepljenja, ni treba izvajati samotestiranja v šoli. Ti učenci naj v sredo, 17. 11. 2021, prinesejo razredničarki na v pogled potrdilo o cepljenju ali prebolevnosti.

O podrobnostih poteka samotestiranja v šoli bodo v ponedeljek vsi starši obveščeni po elektronski pošti. Prosimo vas, da vsi skupaj zasledujemo največjo korist otrok in na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način skupaj prehodimo to izjemno težko obdobje, ki ga živimo. Cilj vseh nas je, da se pouk izvaja v prostorih šole.

Marija Valenčak, ravnateljica