Organizacija pouka od 7. 3. 2022 dalje

7.3.2022
Spoštovani starši!
V Uradnem listu RS št. 29/22 z dne 4. 3. 2022 je objavljen spremenjen Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19. Na področju vzgoje in izobraževanja je spremenjeno določilo glede nošenja zaščitnih mask. Od 5. 3. 2022 uporaba zaščitne maske za učence in za zaposlene ni več obvezna ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Epidemiologi sicer nošenje zaščitnih mask še naprej priporočajo kot metodo za zmanjševanje verjetnosti prenosa SARS-CoV-2.

Na šoli bomo postopoma postavili delo v stare tirnice. Udeleževali se bomo več dejavnosti izven šolskih prostorov, pri čemer bomo upoštevali ukrepe, ki veljajo na kraju izvedbe dejavnosti. Kot sem vas že obvestila, se v teh dneh vzpostavljajo popoldanske športne dejavnosti (judo, košarka, ritmična gimnastika, nogomet, taekwondo), pripravljamo se tudi na ponovno izvajanje pevskih zborov. Glede ponovne vzpostavitve ali širitve drugih dejavnosti razširjenega programa vas bomo sproti obveščali.

Od ponedeljka, 7. 3. 2022, pouk ne bo več potekal samo v matičnih učilnicah. Učenci se bodo pri različnih predmetih selili v skladu z urnikom, ki so ga dobili na začetku šolskega leta.

Ohranjamo vstop v šolo s strani igrišča. Prihod v šolo ostaja enak, prav tako ostaja enak prevzem otrok iz podaljšanega bivanja. Vse obiskovalce bomo še naprej evidentirali, seveda pa ne bomo več preverjali PCT pogoja. Od aprila dalje bodo v šolskih prostorih ponovno dovoljene govorilne ure in roditeljski sestanki.

V dneh pouka od 17.00 do 21.00 in v prostih dneh od 9.00 do 21.00 bo znova omogočeno igranje ledinskih otrok na šolskem igrišču. Za varnost otrok v tem času ne moremo odgovarjati. Vljudno vas prosimo, da svojim otrokom pred igranjem daste ustrezna navodila, da bo njihovo igranje varno in da bomo šolsko igrišče ohranili lepo in nepoškodovano.

Na šoli se od vseh korona ukrepov najbolj veselimo ukinjanja mask. Znova se bomo lahko brez zakrivanja prijazno nasmehnili drug drugemu.

Marija Valenčak
ravnateljica