Zmajev karneval

15.2.2023
V soboto, 18. februarja 2023, bo naša šola sodelovala na Zmajevem karnevalu. Tema letošnjega Zmajevega karnevala so pravljična bitja. Učenci sodelujočih šol pod vodstvom svojih učiteljev mentorjev izdelujejo maske na izbrano temo. Na naši šoli so učenci na likovnih delavnicah s starši, pod mentorstvom Barbare Tacar, Barbare Kosirnik, Tatjane Klančar, Jureta Plavca in Gašperja Bakača, izdelali masko z naslovom Pustna pravljična zmešnjava.

Zmajev karneval bo organiziran na pustno soboto, 18. februarja 2023, in se bo pričel ob 11.00. Zbirališče skupin bo na Bregu pred gostilno Vitez ob 10.15 . Skupine se bodo formirale v kolono po dodeljenemu vrstnem redu. Točno ob 11.00 se bo karneval začel. Trasa bo potekala od Dvornega trga preko Čevljarskega mostu, Magistrata, Stritarjeve ulice, Prešernovega trga in Wolfove ulice. Končna postaja bo Kongresni trg. Vsaka skupina bo predstavljena na treh prizoriščih: Dvorni trg, Magistrat in Kongresni trg. Po končanem nastopu na Kongresnem trgu se bodo skupine vračale po Gosposki ulici čez Dvorni trg na Breg. Prireditev bo trajala okvirno dve uri.

Na pustno soboto se bomo srečali pred šolo ob 9.00, se oblekli v pustne maske in se skupaj odpravili na karneval. Lahko se nam pridružite v maskah ali kot gledalci.

Barbara Tacar, mentorica