Oglasili so se smučaji z Vogla

24.1.2024
Šestošolci že tretji dan uživajo v zimski šoli v naravi. Vsak dan smučajo po skupinah, v vseh skupinah pa je zaznati velik napredek. Prav vsi učenci so že pridobili veščine in smučarsko znanje do te mere, da lahko samostojno smučajo, da poznajo pravila obnašanja in varnosti na smučišču ter da znajo samostojno uporabljati vlečne naprave. Učitelji so na njih ponosni.
Vreme je v dopoldanskih urah odlično, sredi popoldneva pa jih sem ter tja obišče veter, tako da organizatorji posamezne proge tudi zaprejo.
Zelo bogate in raznolike pa so tudi popoldanske in večerne aktivnosti, ki se odvijajo po skupinah. Tako so se ledinski učenci včeraj preskusili v nordijski hoji okoli Bohinjskega jezera in v kvizu. Udeležili so se predstavitve lokalne hrane, kjer so spoznali projekt zdrav krožnik. Na njem najdemo bohinjski sir, orehe in suhe jabolčne krhlje. Učenci so bili nad zdravimi sestavinami navdušeni. Večer so zaključili s plesom.
Pregovor, da je povsod lepo, a doma najlepše velja tudi za naše učence, saj so trije učenci malce potožili po domu (domotožje).
Tudi za hrano je dobro poskrbljeno – vsak dan je na programu pet obrokov. Okusi so različni, zagotovo pa vsak najde nekaj zase.
Danes učence čakajo nove dejavnosti …
Prijetno utrujeni, vendar polni energije in v pričakovanju novih doživetij, vsem staršem, bratcem in sestricam pošiljajo zimske pozdrave iz Bohinja.

Tim zimske šole v naravi