60-letnica bolnišničnih šolskih oddelkov

12.9.2011
V letošnjem šolskem letu bolnišnični šolski oddelki OŠ Ledina praznujejo; leta 1951 je namreč na pobudo prof. dr. Marija Avčina s poučevanjem v tedanji mestni otroški bolnišnici v Ljubljani začela prva učiteljica, gospa Breda Juvančič.
60-letnico bolnišničnega šolskega dela v Ljubljani in Sloveniji bomo obeleževali celo šolsko leto. Marsikateri dan dejavnosti se bo na svoj način dotikal spoznavanja in raziskovanja zgodovine šole v bolnišnici, veliko pa bomo tudi ustvarjali v duhu 60-letnice. Medse bomo povabili upokojene bolnišnične učiteljice, ki bodo pripravile različne delavnice na svojih nekdanjih oddelkih. Šolarji in šolarke iz vse Slovenije bodo ob Cicibanovi Veseli šoli spoznavali, kaj vse se dogaja v bolnišnici in v bolnišnični šoli. Od meseca decembra bodo lahko sodelovali tudi na likovnem natečaju revije Ciciban na temo bolezen- prijateljstvo-šola. Šolsko leto bomo zaključili z odprtjem razstave najboljših likovnih del z omenjenega natečaja. Razstava bo v avli Pediatrične klinike, kjer bo tudi ena posebna in nenavadna zaključna prireditev.

Začeli pa bomo jubilejno leto 7. oktobra 2011, smelo za današnje krizne čase - z mednarodnim strokovnim posvetom. Vabilo in program sta tako vabljivi, da ne dvomimo, da se nam boste na ta študijski dan pridružili tudi vi.

Srčno vabljeni.

Tanja Bečan
vodja bolnišničnih šolskih oddelkov OŠ Ledina