Pevski vikend je v polnem zagonu

10.3.2012
Prijetno prebujanje v sončno jutro ob kikirikanju petelinov smo nadaljevali z zajtrkom in pospravljanjem sob. Potem smo se odpravili do reke Kolpe. Ko smo jo zagledali, so bile naše prve misli: veličastna, čista, čudovita, deroča, čarobna, žuboreča, bleščeča ...

Ob prijetnem žuborenju so sledile igre. Najprej smo v reko metali kamne in spoznali, kako daleč jih lahko vržemo: iz Slovenije prav na Hrvaško!

Potem smo nadaljevali s štafetnimi igrami in telefončki.

Ob 10.00 smo se vrnili v dom, kjer učenci otroškega pevskega zbora že pridno brusijo svoje glasilke, učenci mladinskega pevskega zbora pa se učijo šivati svojo najljubšo igračo.

Po intenzivnih pevskih vajah in malici nas je pričakalo odlično kosilo: goveja juha, svaljki, solata in svinjska ribica v omaki. V prostem času ni nihče počival, vsi, prav vsi smo imeli v rokah šivanke in pridno izdelovali svoje igrače.

Sledile so intenzivne pevske vaje, kjer smo utrjevali pesmi za pevsko revijo in tekmovanje.

Kdor je želel, je lahko potem igral namizni tenis. Pomerili smo se v igrah z žogo, balinali in skakali čez kolebnico. Po večerji smo imeli literarno delavnico, v kateri smo skušali vtise izraziti še z besedo.

Ker ima dom zunanje reflektorje, smo se pomerili v športno-večernih igrah. Sedaj si bomo ogledali film Obuti maček in se počasi odpravili spat.

Ekipa pevskega vikenda