Ledinski pevski valovi 2011

13.2.2011
Pevci in pevke osnovne šole Ledina so se pod vodstvom gospe Dalile Beus udeležili tridnevnih intenzivnih pevskih vaj v CŠOD Burja v Portorožu. V petek so takoj po prihodu imeli večerjo, potem pa so že bile na programu skupne pevske vaje – ubrano sta prepevala tako otroški kot tudi mladinski pevski zbor. V soboto so imeli precej dinamičen program: intenzivne pevske vaje, delavnice nakita, športne igre, ogled umetniškega parka Forma Viva, spet pevske vaje, mozaično delavnico in kreativno pisanje. Vsak učenec je izdelal svoj kos nakita, svoje čarobno ogledalce in prispeval kar nekaj člankov za časopis Ledina poje. Najbolj očarljiv del dneva pa je bil večer, ko so peš odšli v center Portoroža. Obiskali so eno najbolj znanih slaščičarn in se posladkali s tortico in sladoledom. Noč je bila zelo kratka. V nedeljo pa zopet pevske vaje, delavnice, kjer so učenci izdelali svoje igrače, in športne igre. Pevci so se pomerili v nogometu, v badmintonu in v namiznem tenisu. Sledilo je kosilo in pot proti domu … Tudi vožnja je bila v ozračju glasbe, saj so si Ledinci ogledali glasbeni film.
Tabor je prehitro minil. Učenci so bili zelo zadovoljni s hrano, z nastanitvijo in s programom.

Mnenja učenk:

Želim si, da bi lahko ustavila čas, ker je vse prehitro minilo. Bilo je res zakon. Že samo po nekaj urah sem bila navdušena. Sobe so bile lepe, hrana zelo dobra, družba pa še boljša. Morda sem ena redkih, vendar lahko rečem, da so mi bile najbolj všeč vaje pevskega zbora. Dogajalo se je vse: od smeha do joka in za taka doživetja sem zelo hvaležna.

Urška Pečarič Strnad, 8.b


Moj vtis je resnično odličen. Veliko smo se presmejali. Všeč so mi bili sprehodi in prav vse delavnice. Seveda sem uživala tudi na pevskih vajah in na sprehodu do Portoroža. Ta pevski vikend si bom zapomnila le po lepih stvareh.

Zarja Mörec, 5.a


Bilo je super. Zbližala sem se z nekaterimi drugimi Ledinci in jih bolje spoznala. Cel vikend je bil nasmejan, poln veselja in predvsem družaben.

Lučka Gomsi, 8.a

Preberite si glasilo LEDINA POJE, ki je nastalo na Ledinskih pevskih valovih.