Simbioza šolaOd leta 2012 je projekt Simbioza z vrednotami, kot so medgeneracijsko sodelovanje, vseživljenjsko učenje, medsebojno spoštovanje, pomoč sočloveku, prostovoljstvo in dobrodelnost, povezal več kot 25.000 mladih in starejših po vsej Sloveniji. Osnovna šola Ledina je naziv Simbioza šola pridobila v šolskem letu 2013/14 in uspešno ga potrjujemo tudi letos.

V okviru tedna Simbioza giba, ki je po vsej Sloveniji potekal med 10. in 16. oktobrom 2016, so naši učenci prve triade k uram športa povabili svoje babice in dedke. Pripravili smo šest takih ur, obisk je bil izjemen, gostje so z navdušenjem sodelovali, učenci pa so bili prav ponosni na svoje starše in stare starše. Medgeneracijsko druženje je šolsko telovadnico napolnilo z elanom in žarečimi obrazi. (Več o dogodku na: http://www.o-ledina.si/novice/773)

Spomladi 2017 se Osnovna šola Ledina ponovno pridružuje tudi akciji računalniškega in internetnega opismenjevanja. Starejšim občanom ter babicam in dedkom naših učencev bomo predstavili osnove rabe računalnika, pri čemer bodo glavni pomočniki učenci. Na ta način bomo pripomogli k večjemu deležu računalniško pismenih oseb med starejšimi prebivalci Slovenije, glavni poudarek pa bo na medgeneracijskemu sodelovanju in vseživljenjskemu učenju.

Manca Kavčič Zupan, lokalna koordinatorica projekta Simbioza


O projektu Simbioza