Praznovanje mednarodnega dneva miru na Cerju

21.9.2018

V petek, 21. 9. 2018, so se trije učenci  5. razreda (Maks Kopač, Kora Kapus in Ema Marija Pavlin) v spremstvu mentorice Tatjane Klančar udeležili  praznovanja mednarodnega dneva miru, ki je potekal ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju pod geslom Iz roda v rod ... za vse čase.

Mednarodni dan miru smo obeležili v sodelovanju z društvom TIGR Primorske, občino Miren-Kostanjevica in Društvom žena Miren-Orehovlje.

Dijakom Gimnazije Nova Gorica so se pridružili dijaki in osnovnošolci  iz 74 šol iz Slovenije in Italije (Gorica, Tržič).

Po uvodnem pozdravu je sledil razgovor dijakov z poznavalcem slovenske zgodovine dr. Renatom Podbersičem. Beseda je tekla o zgodovini slovenskega naroda v določenih obdobjih. Po razgovoru smo sodelovali v likovni delavnici. Tam smo izdelali matrico za kolažni tisk. Likovno ustvarjanje z uporabo modula nam je omogočilo, da smo pustili svoj "odtis" na temo miru. Vsi "odtisi" skupaj pa so tvorili celoto.

Sledila je kulturna prireditev ob dnevu miru. Ob zaključku čudovitega dne smo vsi skupaj ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje posadili drevo miru.

Uneskovci smo doživeli čudovit dan, ki se nam bo zagotovo vtisnil v spomin in nas opozarjal na to, kako dragocen je mir.

Tatjana Klančar