Nacionalni projekt Rastem s knjigo 2018

24.10.2018

V šolskem letu 2018/19 se je OŠ Ledina že trinajstič vključila v nacionalni projekt »Rastem s knjigo«, ki je namenjen učencem 7. razredov osnovne šole in dijakom prvih letnikov srednjih šol.

Projekt, ki poteka v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo (JAK) in splošno knjižnico - Knjižnico Otona Župančiča (Mestna knjižnica Ljubljana), smo izpeljali 23. in 24. oktobra 2018.

V okviru medpredmetne povezave, to je knjižničnih informacijskih znanj (KIZ), smo učencem 7. razredov najprej predstavili projekt, nato pa smo obiskali Knjižnico Otona Župančiča, kjer smo si najprej ogledali stalno razstavo pesnika Otona Župančiča, po katerem se imenuje knjižnica, in ki je postavljena v prostorih same knjižnice, nato pa so bile učencem predstavljene tudi različne knjižne uspešnice za njihovo starostno stopnjo ter kratek film in knjiga, ki jo je vsak učenec na koncu prejel v dar. Letos je bila to knjiga z naslovom Avtobus ob treh pisateljice Nataše Konc Lorenzutti. Na poti proti šoli pa smo si ogledali tudi hišo, kjer je med leti 1916 in 1945 živel pesnik Oton Župančič.

Več na:

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/

http://www.jakrs.si/bralna-kultura/rastem-s-knjigo/videovsebine/

Katarina Podobnik, šolska knjižničarka