Tradicionalni slovenski zajtrk s predsednikom vlade

16.11.2018

V petek, 16. 11. 2018, smo na šoli obeležili dan slovenske hrane, ki je namenjen ozaveščanju o pomenu lokalne hrane, ohranjanja podeželja, varovanju okolja in naravnih virov. Osrednji dogodek tega dne je bil tradicionalni slovenski zajtrk, ki je sestavljen iz  kruha z maslom in medom, jabolka in mleka.

Ta dan pa je bil za ledinske učence še posebej slovesen, saj se je zajtrku pridružil predsednik vlade -  gospod Marjan Šarec. Učenci so mu najprej izrekli prijetno dobrodošlico.

Potem je vladna delegacija  odšla v družbi 2. b-razreda na pokušino bio mlečnih izdelkov, ki je bila v prvem nadstropju. 

Sledil je  obisk 4. a-razreda, kjer so učenci gospodu Šarcu pripravili simbolično darilo – ročno sešito PTICO PRAVICO z željo, da bi raztrosila pravice za vse po širnem svetu. Razložili so mu, kakšne so odlike našega projekta Unesco.

Na ta dan pa so se  Ledinci  preizkusili tudi v pripravi različnih jedi. Karin Starc, vodja šolske prehrane, je gospoda Šarca povabila k oblikovanju pletenke v 5. a-razred. Petošolci so si namreč sami spekli zdrave kruhke. Predsedniku vlade je šlo delo odlično od rok. Zajtrk si je privoščil v družbi petošolcev, vodstva šole in številnih novinarjev. Gospod Šarec si je po zajtrku z veseljem vzel čas tudi za klepet z učenci. Povedal jim je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, ker lahko potem bolj kvalitetno preživimo dan. Učenci so predsedniku vlade tudi sami pripravili drobna darila: eden izmed učencev mu je narisal čestitko  s čebelo, učenka iz Kamnika pa ga je presenetila  s smrečico. Na koncu so si učenci zaželeli še spominsko fotografiranje. Gospod Šarec, predsednik vlade, je z veseljem ustregel prav vsem. Zajtrk je minil v prijetnem vzdušju, spomini pa so ujeti v fotografijah.

Katarina Rigler Šilc