Prireditev Ledinec Ledincu v znamenju Ivana Cankarja

1.12.2018

V soboto, 1. 12. 2018, se je v veliki telovadnici OŠ Ledina odvila tradicionalna humanitarna prireditev Ledinec Ledincu, ki jo je letos navdihnil citat Ivana Cankarja: "Srečna je pot, če je ljubezen vodnik.''

Obiskovalce prireditve sta na poti z vlakom od Vrhnike do Dunaja, od točke do točke, vodila Ivan Cankar (Tevž Repovž) in mlado dekle (Liza Marinko), vseskozi ju je sprevodnik (Tadej Skubic) obveščal, na katerem postajališču, točki, sta. Ustavila sta se kar na 18 postajališčih, na katerih so učenci od 1. do 9. razreda ter posredno tudi srednješolki iz bolnišničnih šolskih oddelkov prikazali, kako so začutili duh velikega pisatelja. Interpretacije so bile res svojevrstne in ganljive. Mentorji in učenci so se zelo potrudili zaznamovati Cankarjevo leto.

Pred prireditvijo in po njej je v pritličju šole potekal tudi prednovoletni bazar, na katerem je bilo s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev za čudovite izdelke vseh učencev zbranih 3044 evrov. Zanje se iskreno zahvaljujemo. Namenili jih bomo za pomoč pri plačilu šole v naravi in prehrane otrokom iz socialno šibkejših družin.Več lahko začutite na fotografijah.

Zapisala: Taja Užnik