Tretješolci v šoli v naravi v Kočevju

7.12.2018

Tretješolci so od 5. do 7. decembra 2018 preživeli čudovite pustolovske, vedoželjne, kulinarične, plesne in ustvarjalne dni v CŠOD-ju Jurček v Kočevju. Spremljale so jih učiteljice Marjeta Žorž, Monika Krošelj, Tatjana Klančar in Nadja Ulcej.

Tamkajšnji učitelji: Jure, Robert, Irena in Anamarija so poskrbeli, da so se učenci veliko naučili in zabavali, osebje pa je poskrbelo za udobje doma in prepolne želodčke, ki se niso mogli odreči dobrotam domače kuhinje.

Učenci so spoznali Kočevje in reko Rinžo, ki se kot prstan vije okoli središča mesta. Obiskali so tudi Rudniško jezero, kjer so raziskovali in iskali že speče rake, pokukali so tudi v podzemni svet Medvedje ali Črne jame, spoznali kočevske živali, iskali njihove stopinje v gozdu, se posvetili orientaciji v naravi, vremenu in izdelali vsak svojo vetrnico. Večera sta popestrila kviz Male sive celice in ples, na katerem so se zavrteli ob ritmih najljubših skladb.

Čas je ob takšnih nepozabnih dogodivščinah prehitro minil; tudi učiteljem, tako ledinskim kot učiteljem doma Jurček, ki so tretješolce zelo pohvalili in poudarili, da so njihova letošnja najljubša skupina.

Zapisala: Nadja Ulcej