Pevski tabor 2019

10.3.2019

Ledinski pevci smo v petek popoldne po ovinkasti cesti prispeli v Radence ob Kolpi, kjer nas je pričakalo toplo sonce in zelo prijazno osebje doma.

Po odličnem kosilu smo se razporedili po sobah, nato pa pridno začeli vaditi in ustvarjati. Po večerji smo si privoščili sproščujoč večer ob risanki in družabnih igrah in se po zaključenih večernih dejavnostih utrujeni ulegli na zaslužen počitek.

Naše sobotno jutro se je začelo s petelinjim kikirikanjem. Po okusnem zajtrku smo se odpravili na sprehod raziskovat okolico doma. Ob Kolpi smo metali žabice in risali po mivki. Pevci otroškega zbora so na bregu reke nabirali kamenčke in veje za ustvarjanje, med tem pa se je mladinski pevski zbor že opeval – kar v naravi. Po malici je z vajami začel otroški pevski zbor, starejši pevci pa že nadaljujejo z ustvarjanjem na ustvarjalni delavnici. Super se imamo in vam pošiljamo lepe pojoče pozdrave.

Sobotni popoldan v Radencih ob Kolpi nam je za začetek postregel z odličnim kosilom in popoldanskim počitkom, s katerim smo si nabrali moči za pevske vaje in ustvarjanje, ki je sledilo. Pevci obeh pevskih zborov so na vajah pridno prepevali, v vmesnem času pa ustvarjali svoje umetnine. Starejši pevci so se urili v slikanju z akrilnimi barvami, mlajši pevci pa so se na svežem zraku na klopcah za domov učili kvačkati. Oboji so se pri petju in ustvarjanju zelo izkazali. Po zelo razgibanem dnevu smo si tudi tokrat privoščili sproščujoč večer, ki nas je pripravil na miren nočni počitek.

Žarki pomladnega sonca so nas zbudili tudi v nedeljsko jutro, ki se je nadaljevalo z okusnim zajtrkom in pospravljanjem sob ter prtljage. Danes nas čaka še sprehod in veliko prepevanja, po kosilu pa se bomo polni lepih doživetij z avtobusom odpravili nazaj proti Ljubljani.

Preberite si e-časopis Prepevanje ob Kolpi.

Tim pevskega vikenda: Dalila Beus, Manca Kavčič Zupan, Natalija Rožnik in Barbara Tacar