Zoja Backović Blatnik osvojila 1. mesto na likovnem natečaju Mednarodni dan strpnosti

18.2.2019

V ponedeljek, 18. 2. 2019, je v Hiši Evropske Unije v Ljubljani potekal svečan dogodek: podelitev plaket in otvoritev osrednje nacionalne razstave izbranih izdelkov natečaja Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo: Stop obrekovanju.

Naša ledinka, Zoja Backović Blatnik, učenka 3. b, je na likovnem natečaju pod mentorstvom učiteljice Nadje Ulcej osvojila 1. mesto (v kategoriji osnovne šole – od 1. do 4. razreda).

Svečanega dogodka so se poleg Zoje in njene mentorice udeležili tudi Zojina družina in učiteljica Karla Leban, ki je prav tako sodelovala v projektu. Mednarodni center Eksena, ki izvaja ta človekoljubni projekt za vrtce, osnovne in srednje šole, je pripravil čaroben in rahločuten program. Svečan dogodek je z besedami, ki sežejo do srca, otvorila varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta Nussdorfer, častna pokroviteljica projekta, ki je tudi podelila častne plakete avtorjem najboljših izdelkov.

Po programu in govorih natečajne komisije je sledila otvoritev razstave, ki jo je s simboličnim prerezom rdečega traku za javnost odprla varuhinja. Na ogled so poleg nagrajenih del postavili tudi druga poslana likovna in literarna dela, med njimi tudi še nekaj ledinskih. Z velikim veseljem in zanimanjem smo občudovali ustvarjanja in razmišljanja mladih. Seveda pa je naša prvonagrajenka Zoja najprej poiskala svojo nagrajeno likovno umetnino in se poleg nje s svojo plaketo ponosno fotografirala.

Dogodek so spremljali tudi mediji. Objavljen je v časniku Nedelo  pod naslovom Besede zadenejo kot metki (23. februar 2019, leto XXV, št. 8), kjer so objavljeni vsi prvonagrajeni likovni in pisni izdelki.

Zoji za izvrsten uspeh iskreno čestitamo!

Nadja Ulcej, mentorica in koordinatorica projekta na šoli