Unescovci obeležili svetovni dan gledališča

27.3.2019

V sredo, 27. 3. 2019, so člani šolskega kluba UNESCO obeležili svetovni dan gledališča. 

Učilnica št. 27 se je ob tej priliki spremenila v manjše gledališče. Vsi povabljeni so ob vhodu prejeli vstopnice. Najmlajšim učencem so pri iskanju ustreznega sedeža pomagali starejši unescovci.

Na začetku srečanja je Nadja Ulcej, koordinatorice Unesco šole, prisotne pozdravila in povedala, da je v prejšnjem tednu UNESCO obeležil svetovni dan poezije, svetovni dan voda in svetovni dan boja proti rasni diskriminaciji, ter pojasnila, kaj pomeni pojem rasna diskriminacija. Povedala je, da prav na današnji dan obeležujemo svetovni dan gledališča in predala besedo učiteljici Tanji Šercer.

Tanja Šercer je povabila učence, da razrešijo uganko, kdo je skrivnostna dama na sliki. Izkazalo se je, da gre za Talijo, grško boginjo in zavetnico komedije. Beseda talija, pisana z malo začetnico, pa označuje gledališko umetnost.

Sledil je krajši pogovor o gledališkem bontonu in ogled video prispevka, v katerem so učenci lahko spoznali igralko Vesno Slapar. Gospa je v intervjuju razkrila glavne značilnosti igralskega poklica.

Ob zaključku našega druženja pa so na oder stopile prvošolke Polona, Neža in Teja, ki so vse prisotne presenetile z lutkovno predstavo Brown bear, what do you see? Lutke so po njihovi zaslugi spregovorile in zapele v lepo zveneči angleščini.

Učiteljici Tanja Šercer in Nadja Ulcej