Predstavitev klekljanja za študente in profesorje nemške Fakultete za tekstil in modo iz Flensburga

17.4.2019

V sredo, 17. aprila 2019, so k nam na obisk ponovno prišli s Fakultete za tekstil in modo iz Flensburga. Tokrat z novo skupino 22 študentk. Gospa Katarina Rigler Šilc jim je prestavila naš šolski sistem, Natalija Lampič pa opisala zgodovinski razvoj klekljanje čipke na Slovenskem in tehnike, ki so značilne za našo klekljano čipko. Omenila je tudi izreden uspeh, da je na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva vpisana tudi enota Klekljanje čipk v Sloveniji.

Ines Štular je z učenci izbirnega predmeta klekljanje pripravila priložnostno razstavo in predstavila delo pri izbirnem predmetu. Učenci so s svojimi čudovitimi izdelki zelo navdušili prisotne. Občudovali so njihovo potrpežljivost, natančnost in vztrajnost.

Ponovno smo se izkazali kot odlični gostitelji; tokrat predvsem s pogostitvijo pehtranove potice, ki so jo gostje navdušeno prvič degustirali.

Hvaležni za spoznano in videno ter polni vtisov o naši čudoviti deželi in naši živi kulturni dediščini se vračajo domov na sever.

Ines Štular, učiteljica izbirnega predmeta klekljanje